top of page
Search

Miksi kannustamme nuorta harrastamaan?


Nuoren elämä on täynnä mahdollisuuksia, ja yksi iso mahdollisuus on oman harrastuksen löytäminen. Harrastus voi olla mitä tahansa, kuten urheilua, taidetta, roolipelaamista, musiikkia tai vaikkapa kirjoittamista. Tärkeintä on löytää oma intohimo, joka auttaa nuorta kehittämään fyysisiä, henkisiä ja sosiaalisia taitoja.

Harrastukset ovat hyvä tapa kehittää henkisiä taitoja, kuten kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä. Nuoren on opittava olemaan kärsivällinen, jotta hän voi kehittyä harrastuksessaan. Keskittymiskyky taas auttaa nuorta suoriutumaan paremmin ja saavuttamaan tavoitteensa. Lisäksi harrastukset voivat auttaa nuorta löytämään oman intohimonsa. Nuoren intohimo auttaa häntä löytämään suunnan elämässä ja ohjaamaan arjen toimintaa terveyttä tukevaan suuntaan. Harrastukset voivat auttaa nuorta myös koulusta ja tulevaisuudesta aiheutuvan stressin hallinnassa.


Harrastukset ovat kiva tapa tavata samanhenkisiä ihmisiä ja luoda ystävyyssuhteita. Nuori voi löytää samanhenkisiä ihmisiä harrastuksen kautta ja saada uusia ystäviä. Ystävyyssuhteet auttavat nuorta kehittämään sosiaalisia taitoja, joita tarvitaan elämän eri osa-alueilla.

Lastenkodin kalenterissa on monenlaista harrastusmerkintää. Se on meille tärkeää, sillä nuoren harrastus voi auttaa häntä saavuttamaan tavoitteitaan ja kehittämään itseluottamusta. Kun nuori kehittyy harrastuksessaan, hän saa aina uusia onnistumisen kokemuksia, mikä auttaa häntä kehittämään itseluottamusta. Itseluottamus auttaa nuorta myös muilla elämän osa-alueilla, kuten koulussa tai tulevalla työpaikalla. On ihanaa seurata sitä, kun nuori menee ensimmäistä kertaa jännittyneenä harrastamaan ja kohta lähteekin treeneihin, kuin vanha tekijä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että harrastukset ovat tärkeitä nuoren kehitykselle. Harrastus auttaa nuorta kehittämään fyysisiä, henkisiä ja sosiaalisia taitoja. Harrastusryhmien aikuiset ja seuravalmentajat tekevät tärkeää työtä nuorten parissa ja heistä tuleekin monesti nuorille tärkeitä. Tärkeitä aikuisia ei voi koskaan olla nuoren elämässä liikaa.


Me Lastenkoti Kivimäessä sitoudumme jatkossakin tekemään kovasti töitä sen eteen, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa itseellen tärkeitä juttuja, joko vertaisryhmässä tai lastenkodin aikuisen kanssa. Mäntsälässä ja lähikunnissa meillä on onneksi hyvät puitteet monenlaiselle harrastustoiminnalle!


Kirjoittaja:

Jenny Poutiainen

Lastenkodin johtaja

Comments


bottom of page