top of page
Search

Lastenkoti Kivimäen kuulumisiaLasten kesäloma on ohi ja aikuistenkin lomat alkavat olemaan loppusuoralla. Aloitimme kesäloman mökkireissulla Hämeenlinnaan. Yövyimme viikon Hämeen Privaattissa, joka sijaitsee 2,5 hehtaarin vanhalla maatilalla. Paikalla on pitkä historia, sillä siellä on ollut asutusta jo 1700-luvulla. Nyt paikka oli remontoitu tämän päivän tarpeisiin ja viikko vierähti nopeasti kalareissujen, saunomisen ja paljun lämmittämisen lomassa.


Loman aikana pääsimme lastenkodilla toteuttamaan nuorten toiveen mopotallista. Vanhasta pihavarastosta kunnostettiin ”talli”, joka on nyt nuorten käytössä. Siellä voi korjailla pyöriä ja mopoja tai olla vain seurana sohvalla höpöttelemässä. Muuten kesää vietettiin kotilomien ja talolla kesäisten tekemisten parissa.


Me aikuiset kävimme kesän alussa Mira Jääskeläisen johdolla omaohjaajakoulutuksen, eli syksyllä omaohjaajatyötä lähdetään tekemään uudella sapluunalla ja innolla. Omaohjaajakoulutuksesta saimme lisää eväitä laadukkaan ja vaikuttavan omaohjaajatyön elementeistä ja rakenteesta, joiden avulla me Kivimäessä pystymme vastaamaan entistä paremmin lasten ja nuorten yksilöllisiin hoidon tarpeisiin. Koulutuksessa kävimme läpi hoidollisen omaohjaajatyön periaatteita, joiden avulla omaohjaajilla oli mahdollisuus vahvistaa omaa ammatillisuuttaan, sekä rohkeutta asettua lapsen kanssa tunnesuhteeseen. Miran koulutus oli todella hyvä ja suosittelen sitä lämpimästi, jos omaohjaajtyön kehittäminen on ajankohtaista.


Paahtavan kuuman kesän jälkeen on ihana kääntää ajatukset syksyyn. Syksyn arkihommat ovat alkaneet rullaamaan normaaliin tapaan. Myös koulut ja harrastukset ovat alkaneet. Viimeviikolla istuimme viimein kesän tauon jälkeen nuorten kokouksessa miettimässä syksyn kuvioita.


Syksy on monesti uusien alkujen aikaa. Mennään uudelle luokalle, ehkä uuteen kouluun tai aloitetaan uusi harrastus. Uusiin haasteisiin kannattaa mielestäni ryhtyä Peppi Pitkätossun itsevarmuudella: ” Sitä en ole koskaan ennen kokeillut, joten selviän siitä varmasti!”.


Kivaa syksyä!


Terkuin,

Jenny Poutiainen

lastenkodin johtaja

Lastenkoti KivimäkiComments


bottom of page