Search


Lasten kesäloma on ohi ja aikuistenkin lomat alkavat olemaan loppusuoralla. Aloitimme kesäloman mökkireissulla Hämeenlinnaan. Yövyimme viikon Hämeen Privaattissa, joka sijaitsee 2,5 hehtaarin vanhalla maatilalla. Paikalla on pitkä historia, sillä siellä on ollut asutusta jo 1700-luvulla. Nyt paikka oli remontoitu tämän päivän tarpeisiin ja viikko vierähti nopeasti kalareissujen, saunomisen ja paljun lämmittämisen lomassa.


Loman aikana pääsimme lastenkodilla toteuttamaan nuorten toiveen mopotallista. Vanhasta pihavarastosta kunnostettiin ”talli”, joka on nyt nuorten käytössä. Siellä voi korjailla pyöriä ja mopoja tai olla vain seurana sohvalla höpöttelemässä. Muuten kesää vietettiin kotilomien ja talolla kesäisten tekemisten parissa.


Me aikuiset kävimme kesän alussa Mira Jääskeläisen johdolla omaohjaajakoulutuksen, eli syksyllä omaohjaajatyötä lähdetään tekemään uudella sapluunalla ja innolla. Omaohjaajakoulutuksesta saimme lisää eväitä laadukkaan ja vaikuttavan omaohjaajatyön elementeistä ja rakenteesta, joiden avulla me Kivimäessä pystymme vastaamaan entistä paremmin lasten ja nuorten yksilöllisiin hoidon tarpeisiin. Koulutuksessa kävimme läpi hoidollisen omaohjaajatyön periaatteita, joiden avulla omaohjaajilla oli mahdollisuus vahvistaa omaa ammatillisuuttaan, sekä rohkeutta asettua lapsen kanssa tunnesuhteeseen. Miran koulutus oli todella hyvä ja suosittelen sitä lämpimästi, jos omaohjaajtyön kehittäminen on ajankohtaista.


Paahtavan kuuman kesän jälkeen on ihana kääntää ajatukset syksyyn. Syksyn arkihommat ovat alkaneet rullaamaan normaaliin tapaan. Myös koulut ja harrastukset ovat alkaneet. Viimeviikolla istuimme viimein kesän tauon jälkeen nuorten kokouksessa miettimässä syksyn kuvioita.


Syksy on monesti uusien alkujen aikaa. Mennään uudelle luokalle, ehkä uuteen kouluun tai aloitetaan uusi harrastus. Uusiin haasteisiin kannattaa mielestäni ryhtyä Peppi Pitkätossun itsevarmuudella: ” Sitä en ole koskaan ennen kokeillut, joten selviän siitä varmasti!”.


Kivaa syksyä!


Terkuin,

Jenny Poutiainen

lastenkodin johtaja

Lastenkoti Kivimäki
Oletko kiinnostunut työstä lastenkodissa? Meillä olisi talo täynnä mukavia lapsia ja aikuisia, joiden sekaan mahtuisi vielä pari hyvää tyyppiä! Haemme nyt sijaisia osaksi tiimiämme!


Kairos Lastensuojelupalvelut Oy:n Lastenkoti Kivimäki on Mäntsälässä sijaitseva 7-paikkainen lastensuojelun erityisyksikkö, joka on keskittynyt erityisesti käytöshäiriöisten ja psyykkisesti oirehtivien lasten ja nuorten pitkäaikaiseen kokonaisvaltaiseen hoitoon ja kasvatukseen.


Olemme kotimainen lastensuojelualan yritys ja olemme toimineet vuodesta 2008. Toimintamme ohjaavina arvoina ovat turvallisuus, välittäminen, oikeudenmukaisuus ja toivo. Teemme arvojemme mukaista työtä, jolla toivomme lisäävämme meille sijoitettujen tai asiakkuudessa olevien lasten ja nuorten, sekä heidän perheidensä hyvinvointia. Haluamme osaltamme olla rakentamassa lasten ja nuorten kykyä unelmoida ja luottaa omiin taitoihinsa. Tarjoamme lastensuojelun sijaishuollon ja jälkihuollon palveluita, sekä tukiviikonlopputoimintaa. Toiminnassamme on keskiössä lasten ja nuorten vahvuuksien tunnistaminen ja niiden vahvistaminen. Osallisuus on meille tärkeää – lapset ovat mukana suunnittelemassa ja kehittämässä toimintaamme.


Meillä on töissä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joille haluamme olla turvallinen ja kannustava työnantaja. Meille on tärkeää, että töihin on mukava tulla, sillä uskomme, että vain se mahdollistaa laadukkaan lastensuojelutyön. Tarjoamme henkilökunnallemme kattavat työterveyspalvelut, joustavat työaikaratkaisut, säännöllisen työnohjauksen, hyvät kouluttautumismahdollisuudet ja kehittämismyönteisen työyhteisön, jossa kaikilla on lupa olla oma itsensä.


Kelpoisuusehto:

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (Sosionomi), terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (Sairaanhoitaja), aikaisempi sosiaali- ja terveysalan opistoasteinen tutkinto tai Yhteisöpedagogi. Huomioimme myös opiskeluiden loppuvaiheessa olevat opiskelijat.


Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa sekä 48a §:n mukaista koronarokotussuojaa.


Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja ja luemme eduksi sijaishuollon työkokemuksen.


Työsopimuksessa noudatetaan Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Palkkaus G25. Tehtävään valitun on esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain (505/2002) edellyttämä rikosrekisteriote.


Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostilla osoitteeseen jenny.poutiainen@kairos.fi 15.3.2022 mennessä.


Terveisin,

Jenny Poutiainen

lastenkodin johtaja

044 083 2641

jenny.poutiainen@kairos.fi


Lastenkoti Kivimäki

Pornaistentie 149

04660 Numminen (Mäntsälä)

Kairos Lastensuojelupalvelut Oy

Sijaishuollon juhlapäivä järjestetään kansainvälisen mallin mukaan joka vuosi, aina helmikuun kolmantena perjantaina. Kyseessä on maailman suurin juhla sijaishuoltoon liittyen, jonka alkuperäisenä ideana on ollut nostaa esiin sijoitettujen lasten ja nuorten ääntä ja oikeuksia sekä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta.


Jokainen lapsi sijaishuollossa ansaitsee osakseen rakkautta!


1
2
Net

Blogi